måndag 6 augusti 2012

Summering av etapperna 2 och 3

Gårdagens etapp, etapp 2:

Distans: 158,58 km
Tid: 5:44:26
Medelhastighet: 27,7 km/h
Maxhastighet: 57,8 km/h

Dagens etapp från Göteborg till Skövde startade i fint väder, men andra halvan (ca 7,5 mil) hade vi regn. Vi blev ordentligt blöta och ganska kalla. Värst var som vanligt det regn som kom nedifrån, rakt upp i ansiktet från framförvarande cyklist. Sista depån var ett stopp vid den mycket välsorterade Racerdepån, där jag passade på att komplettera min cykelgarderob med en lite varmare cykeltröja. Ett bra köp både för framtiden och för stunden.

Sista fyra milen skiftade stämningen i gruppen. Alla blev tysta, fokuserade och väldigt målmedvetna, tuggade på som lokomotiv.

Efter målgång var vi tre som drog direkt vidare till McDonalds och näst intill cyklade rakt in i restaurangen. Där satt vi huttrande och goffade i oss våra burgare medan vi pratade barncancer med personalen och andra gäster. Det blev viss uppståndelse, särskilt när det gick upp för folk att det inte var från andra sidan Skövde vi hade cyklat, utan från Göteborg.

Lyckades återigen boka in mig på hotellrum till reducerat pris. Gick raka vägen till relaxen för en varm dusch och en bastu med massor av ånga.

Sju timmar effektiv cykling, varav ca hälften i riktigt redig väta.

Etapp 3 i siffror:
(Transportcykling till start: Ca 10 km)
Etappens distans: 173,1 km
Tid: 7:02:59
Medelhastighet: 24,6 km/h
Maxhastighet: 59,2 km/h

På bilden syns Gary informera inför transporten till starten. Strax därefter for ca 100 cyklister i tre jämna led som ett tåg över ett körfält genom Göteborgs morgontrafik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar