fredag 3 augusti 2012

Summering av etapp 8

Förutom de två högst genanta vurporna under dagens etapp, så förflöt allt väl. Dagen började med lite rundcykling i de fina omgivningarna till Vittsjö. Vägen därifrån mot Hässleholm bjöd på mycket motvind och ganska hård trafik på en smal väg, men jag nötte på bra och det kändes fint på det stora hela.

Efter långfika i Hässleholm tog jag, lagom jobbnördig som jag är, en omväg förbi Ignaberga kalkbrott. Det visade sig lyckat, för där fanns en gammal kalkgruva (Tyskarpsgrottan) där jag fick mig en guidad visning. Det var mycket intressant! Tyvärr lyckades jag inte ta några bra bilder där nere i kylan och mörkret. Bilden ovan visar ingången. Alltid något.

Besöket i gruvan förde det goda med sig att den regnskur, som just gjort sig påmind, till största delen passerade medan jag var skyddad av 10 meter kalk. Och när jag kom upp ur kylan kändes de kvarhängande dropparna som en behaglig tropisk dusch. En omplaneringspaus över en kaffe och ett kort samtal med den mycket trevliga guiden senare åkte jag sedan på hans inrådan vidare på precis de vägar jag hade tänkt från första början.

Det började bli ganska sent, så cykellysena åkte fram. En sann landsvägscyklist har dem naturligtvis inte monterade när de inte används. När jag äntligt kommit fram till campingplatsen mellan Höör och Hörby och letade mig fram till tältplatsen så var det mörkt. Nu har jag maskintvättat min cykeloutfit inför första dagen på Ride of Hope, och allt annat också för den delen. Ack en sådan modern lyx. Annars har det varit handtvätt i sjö som gällt.

Nu är det sent. Men det gör inget; det är bara en kortare dagsetapp kvar, sen är jag i Lund!

Dagen i siffror:

Distans: 83,95 km
Tid: 4:22:18
Medelhastighet: 19,2 km/h

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar